Abigail – Intercourse and Lust

Japansk black metal
[Modern Invasion Music]
YouTube-spellista

1. A Witch Named Aspilcuetta
2. Confound Eternal
3. The Crown Bearer
4. Attacking With Spell
5. Strength Of Another World
6. The Bonehunter
7. Mephistopheles
8. Intercourse and Lust
9. Hail Yakuza

Abigail - Intercourse and LustJapaner är inte kända för att spela metal, men det kan de tydligen… ”Intercourse and Lust” är en aggressiv black/grind-variant i genomgående högt tempo. Det råder brist på finesser och påhittighet, men det tar Abigail igen med hjälp av medryckande riff och hårdhet.

Musiken är skitig och influerad av diverse europeisk black, thrash och punkrock. Produktionen är fyllig, dominerad av en basgitarr som framträder mycket tydligt. För min del blir det lätt trist om det finns för mycket rock på en skiva, men här stör det mig faktiskt inte alls. Av låten ”Strengt of Another World” får jag dock en helt schizofren känsla när dieseldoftande rockverser (à la Motörhead) kombineras med ursinniga blastbeats. Denna bristande insikt om vad som passar ihop håller dock inte i sig – efter halva låten iklär den sig en mer black metal-aktig kostym som fungerar betydligt bättre. Som helhet är albumet också ojämnt; vissa låtar är lysande misantropiska minimalistalster (t.ex. ”Mephistopheles” med sina ondskefulla melodislingor) medan andra mest är snabb rock’n’roll på tomgång.

”Intercourse and Lust” är inte direkt ett under av intelligens eller nyskapande, men den är ändå i mitt tycke tillräckligt charmig för att vara värd en chans.

Ursprungligen publicerad 2003

Lämna ett svar